gerst met garnalen

16 februari 2013 § Een reactie plaatsen

gerstII 150-150

Geen paella, maar een eerste blik deed dat wel vermoeden. Een heerlijk maaltje dat zo klaar is. Als je er tenminste aan denkt dat gerst koken niet 1-2-3 is gepiept.

250 gram gerst
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 grote teen knoflook, geperst
1 prei, in dunne ringetjes gesneden
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
2 ons grote garnalen

Laat 250 gram gerst minimaal 5 uur wellen in 3 dl water. Kook het daarna (reken op een uur).
Ik heb dit de dag ervoor gedaan. Daardoor was ik zo klaar met het op tafel toveren van dit gerecht.
Fruit ui met knoflook, prei en courgette in de wok, voeg de gerst toe. Na enige tijd ook de tomaten en tenslotte de garnalen.
Wij aten er gwokte wilde spinazie bij, die hierdoorheen geroerd ook heel lekker was.

Advertenties

Getagd: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu gerst met garnalen voor gezondlichaam.

Meta

%d bloggers liken dit: